U trendu

Vraćamo se na put koji je u DNK Partizana

Fudbalski klub Partizan predstavio je danas nove prvotimce Veljka Birmančevića i Dušana Vlahovića, koji su ponikli u omladinskoj školi crno-belih.

„To su veliki biseri naše škole. Ovim želimo da pokažemo da se vraćamo na put DNK Partizana, a to je put popločan našom decom“, rekao je novinarima sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

Obojica su prošli zimske pripreme na Kipru, a sa crno-belima su potpisali trogodišnje ugovore. Birmančević će u prvom timu nositi dres sa brojem 30, a Vlahović sa brojem devet.

Birmančević je naveo da mu je cilj da za početak debituje za Partizan, s obzirom na to da do pre dva meseca nije ni mislio da će trenirati sa prvim timom.

Ovaj 18-godišnji vezni fudbaler je na promociji rekao da ga detalji ugovora nisu zanimali.

„Ugovor nisam gledao, čast mi je da potpišem za Partizan. Novac mi nije cilj. Presrećan sam, šest godina čekam ovo i došao je taj trenutak“, rekao je Birmančević.

Te reči su posebno obradovale Ilieva.

„Dirnut sam. Ne sumnjam u njegovu ljudskost i njegove porodice i da u budućnosti neće biti nikakvih problema izmedju kluba i njega“, rekao je Iliev, koji je objasnio da maloletnom igraču ne može da se ponudi duži ugovor od trogodišnjeg.

Iliev je dodao da je izuzetno ponosan i da je siguran da će Birmančević biti veliki igrač Partizana, kao i to da bi voleo da se sva ostala deca iz omladinske škole ugledaju na njega.

„Ubedjeni smo da će on biti svetlost našeg kluba. Nadam se da će ovo ozbiljno shvatiti i da će pokazati da je zaslužio ugovor“, kazao je Iliev.

Kada je reč o Vlahoviću, Iliev je rekao da 16-godišnji napadač ima pobednički karakter.

„Ovim ugovorom pokazujemo način i ozbiljnost ove uprave, kako se radi i kako se vodi klub“, rekao je Iliev i zahvalio roditeljima igrača što imaju vere u klub jer su „bez pogovora“ prihvatili sve predloge novog ugovora i time pokazali da je Partizan iznad svih.

Iliev je Vlahoviću poručio da pokaže zašto mu je klub dodelio broj devet, koji će nositi na dresu u prvom timu Partizana.

Vlahović je kazao da će se potruditi da svojim ponašanjem i maksimalnim zalaganjem na treninzima i utakmicama opravda poverenje.

„Broj devet mi nije teret, već podstrek da dajem 200 odsto. Svestan sam kakve su legende pre mene nosile taj broj i to mi daje krila da još napredujem. Nadam se da će se što pre još igrača iz moje generacije pridružiti prvom timu“, kazao je Vlahović.

On je rekao da se ne opterećuje time koliko će igrati u predstojećoj polusezoni, kao i to da pre godinu dana kada je nastupao za pionire crno-belih nije mogao ni da zamisli da će biti u prvom timu.

Sportski direktor Partizana je rekao da je moguće da se klub do kraja dana pojača i dodao da je sa Predragom Lukom sporazumno raskinut ugovor.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.