U trendu

Vratili smo se i to najbolja stvar na utakmici

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić rekao je danas da je najvažnije to što je nacionalna selekcija pobedila Australiju i istakao da je zadovoljan načinom na koji je njegova ekipa nadoknadila zaostatak u poslednjoj četvrtini. „Teška utakmica, što smo i očekivali. Pokušali su da nas uvedu u svoj ritam, plivali su kvalitetno sve vreme. Kod nas je bio sasvim dobar početak posle kojeg je usledio pad u trećoj četvrtini. Uspeli smo da se vratimo i to najbolja stvar na utakmici. Loš je bio kriterijum suđenja prilikom davanja prekršaja. Najvažnije je da smo pobedili i nastavljamo dalje“, rekao je Savić posle utakmice.

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se dirketno u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kazanju, pošto je danas u utakmici poslednjeg trećeg kola Grupe D pobedila Australiju sa 10:9.

Australija je u trećeoj četvrini napravila seriju 4:0 i preokrenula rezultat na 8:6, ali su izabranici Dejana Savića u poslednjoj deonici prvo izjednačili, a potom i obezbedili pobedu i prvo mesto u grupi.

„Bitna je pobeda. Istakao bih da je možda i dobro što smo imali onaj pad, jer snaga da se dignemo i vratimo puno znači. Imali smo očekivan tok igre. Bilo je dosta promašaja u prvom delu koji su nas uveli u nesigurnost. Međutim, nema nikakvih dilema oko naše forme“, rekao je vaterpolista Branislav Mitrović.

Centar Duško Pijetlović naveo je da je Srbija „psihički slabije ušla u meč“.

„To je rezultiralo sa dosta primljenih golova iz igre. Odbrana je bila uglavnom dobra, ali su se dešavali ti padovi. Kada su poveli dva razlike, po ko zna koji put smo počeli da se čupamo i, hvala Bogu, uspeli smo. Dogovoili smo se da nema kalkulacija, samo pobede nas interesuju. Najbolji uvek slave na kraju i moramo da sve pobeđujemo ako hoćemo da budemo prvi“, rekao je Pijetlović.

Srbija će u četvrtfinalu, u utorak, igrati protiv pobednika duela SAD – Italija.

„Možda nam tri dana pauze neće prijati. Naporno je, treba nam takmičarski ritam. Čekamo rivala. Sami smo sebi danas zagorčavali život. Drago mi je da smo se konsolidovali u poslednjoj četvrtini. Imamo šta da radimo, da neke stvari u igri u naredna tri dana popravimo“, rekao je Filip Filipović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.