U trendu

Zvezda pobedila prvaka Evrope Real Madrid

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su treću pobedu u Evroligi, pošto su večeras u Beogradu pobedili aktuelnog prvaka Evrope Real Madrid sa 94:88 (28:18, 18:25, 20:24, 28:21) u sedmom kolu Grupe A Evrolige.

Zvezda je tako došla na četvrto mesto tabele, dok je Real, kome je ovo bio treći uzastopni poraz, sada na poslednjem mestu, sa samo dve pobede.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Maik Cirbes sa 26 poena, dok je Kvinsi Miler postigao 24 poena. Sjajnu partiju pružio je Marko Gudurić, koji nije igrao u prvom poluvremenu, ali je u drugom postigao neke od ključnih koševa i meč završio sam osam poena.

Serhio Rodriges i Gustavo Ajon postigli su po 16 poena za Real.

Zvezda je odlično počela meč u ispunjenom Pioniru, nošena glasnom podrškom cele hale. Crveno-beli su poveli na početku 11:2, dok Real nije došao sebi. Džejsi Kerol i Gustavo Ajon poveli su seriju svog tima od 8:1, tako da su Madriđani prišli na 12:10.

Nakon toga se igralo koš za koš, ali je Miler sa dve vezane trojke doneo Zvezdi dvocifrenu prednost od 26:16 u 10. minutu utakmice.

Zvezda je na početku druge četvrtine prvi put stekla maksimalnih 12 poena prednosti, 30:18 posle penala Marka Simonovića. Real je u drugoj deonici usporio igru i počeo da igra bolje, ali je šampion Srbije do pred kraj poluvremena držala prednost.

Obe ekipe su u drugoj deonici šutirale mnogo penala, a problem za Zvezdu predstavljali su penali Kvinsija Milera, koji je pred sam kraj poluvremena dobio treću ličnu grešku. Real je do kraja deonice uspeo da smanji razliku na tri poena, 46:43.

Košem Kerola Real je u 22. minutu utakmice prvi put poveo, 46:47. Tada se razigrao i Trej Tomkins i počeo da pogađa, a domaći igrači da greše, tako da je Real došao do svoje maksimalne prednosti od 10 poena, 60:50.

Pad Zvezde zaustavio je pre svega Miler, koji je u trećoj četvrtini postigao 11 poena. Ceo tim ga je ispratio u sjajnoj odbrani, tako da je Zvezda u poslednju deonicu ušla sa poenom zaostatka, 66:67. Crveno-beli su u trećoj deonici ostali i bez Jovića. On je prvo dobio treću ličnu grešku, a onda i tehničku i iznerviran je otišao na klupu, odakle je posle kraće rasprave sa trenerom Dejanom Radonjićem napustio teren.

Zvezda je sredinom poslednje četvrtine napravila preokret, kada su trojkama Marka Gudurića i Nikole Rebića povratili vođstvo, 74:70.

Crveno-beli su održavali vođstvo, a dva minuta pre kraja meča su serijom poena Cirbesa poveli sa 88:81, ali tada je Serhio Rodriges postigao trojku, a onda je Kerol nakon promašenog napada postigao laka dva poena za 88:86, 74 sekunde pre kraja.

Zvezda je, međutim, mirno iskoristila napad zakucavanjem gudurića, a onda je u odbrani Branko Lazić ukrao loptu, da bi Gudurić posle toga dao jedan koš, a onda i Cirbes pogodio slobodno bacanje, čime je utakmica prelomljena.

Organizovani navijači Zvezde raširili su početkom drugog poluvremena rusku zastavu tokom cele dužine partera, kao i transparent kojim se odaje počast ruskom pilotu koji je poginuo kada je Turska oborila ruski avion.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar