U trendu

Alarm zbog mogućih poplava

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pozvala je danas sva preduzeća i agencije iz resora tog ministarstva da obrate pažnju i preduzmu preventivne mere zbog najave obilnih padavina i upozorenja na mogućnost poplava.

„Posebno napominjem da je veoma važno da preduzmete sve plansko-preventivne mere s obzirom da usled velikih količina padavina mogu nastupiti oštećenja saobraćajne infrastrukture, kao i objekata u izgradnji“, navodi se u pismu koje je pod oznakom „hitno“ uputila Zorana Mihajlović.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva gradjevinarstva, „od javnih preduzeća i agencija se takodje zahteva da u toku sutrašnjeg dana izveste Ministarstvo o uočenim potencijalnim rizicima i merama koje su preduzeli kako bi otklonili moguće negativne posledice“.

Pismo upozorenja upućeno je JP „Putevi Srbije“, „Koridorima Srbije“, železničkim preduzećima „Infrastruktura železnica Srbije“, „Srbija kargo“, „Srbija voz“, Direkciji za železnice, Saobraćajnom institutu CIP, Institutu za puteve, Agenciji za bezbednost saobraćaja, kao i Aerodromu „Nikola Tesla“.

Dopis je upućen i kompanijama „Er Srbija“ i „JAT Tehnika“, Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije i Kontroli letenja Srbije i Crne Gore – SMATSA, lučkim kapetanijama, Agenciji za upravljanje lukama, Direkciji za vodne puteve, Upravi za utvrdjivanje sposobnosti brodova za plovidbu, Upravi za transport opasnog tereta, kao i Gradjevinskoj direkciji Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.