U trendu

Ambasador Koreje kod Vučića

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje Lija Do-huna kome je preneo „zahvalnost što je svojim diplomatskim iskustvom na najbolji način doprineo unapredjenju bilateralnih odnosa“ Srbije i Koreje, saopšteno je iz srpske vlade.

Ambasador Li je „čestitao premijeru što sa nepromenjenom posvećenošću nastavlja da sprovodi reforme“ dodajući da „sve više južnokorejskih kompanija uvidja mogućnosti srpske privrede i interesuje se za uslove investiranja“.

On je rekao da tome doprinosi i napredak Srbije na evropskom putu, kao i dosledna politika regionalne stabilnosti i saradnje, koja pozicionira Srbiju kao ključnu zemlju u regionu Zapadnog Balkana, dodaje se u saopštenju.

Vučić je pozdravio ponovo otvaranje kancelarije Korejske agencije za promociju trgovine i izvoza, „jer ona daje snažan podsticaj trgovinskoj saradnji“.

„Želja Srbije je da dodje što više južnokorejskih investitora, jer je Vaša zemlja pravi primer kako se radom i disciplinom ostvaruje napredak društva“, rekao je na oproštaju Vučić ambasadoru Liju koji nakon Beograda odlazi na dužnost savetnika predsednice Koreje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar