U trendu

Ambasadorka Srbije u Zagrebu odbila notu Hrvatske

Ambasadorka Srbije u Hrvatskoj Mira Nikolić odbila je, zbog uvredljivog sadržaja, da primi notu Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske, izjavio je u četvrtak uveče šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

On je rekao novinarima u Beogradu da je Srbija povodom incidenata juče u Srbu i brojnih drugih koji su eskalirali u Hrvatskoj, danas uručila protesnu notu Hrvatskoj.

„S druge strane, iako Srbija ništa ne čini čime bi izazivala reakciju Hrvatske, hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova je pozvalo našu ambasadorku da joj uruči notu, a naša ambasadorka je odbila da primi notu zbog ne samo uvredljivog sadržaja, već i zbog same uvrede za celu Srbiju“, rekao je Dačić.

On je rekao da Srbija nikoga ne provocira, i da reaguje na ono što se dešava u Hrvatskoj, i na sve presude koje vode ka rehabilitaciji fašističke, ustaške NDH.

Dačić je ukazao da će Srbija nastaviti politiku razvoja dobrosusedskih odnosa, ali i štititi svoje nacionalne i državne interese.

„Za Nemce je Hitler simbol zla, a jedino u Hrvatskoj se fašistička tvorevina NDH i njen duhovnik Stepinac proglašavaju za heroje, mučenike i svece“, rekao je Dačić posle promocije knjige o britanskom ratnom premijeru Vinstonu Čerčilu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar