U trendu

Amerikanci nisu znali za dvoje Srba na mestu bombardovanja

Srbija je dobila uveravanja da američka strana nikako nije mogla da zna da se dvoje državljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan u Libiji, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je u Londonu za RTS rekao da je Srbija uz pomoć američke agencije CIA i njene saradnje sa FBI otkrivala lokacije gde su se u Libiji nalazili oteti državljani Srbije, ali da je u poslednjem trenutku promenjeno mesto gde su oni držani.

„Nekoliko kilometara je u pitanju i to je ono u šta nas uveravaju američki zvaničnici“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da mu je teško da učestvuje „u raznim sumanutim“ i „bolesnim teorijama zavere“ koje se u javnosti pojavljuju posle vesti o pogibiji dvoje službenika.

„Posebno zato što vidite da ti ljudi koji u tome učestvuju, da im nije ni žao ni krivo ni teško zbog smrti ovih ljudi, već im to služi za njihova privatna partijska i politička potkusurivanja. To užasno loše govori baš o tim ljudima, a ne o svemu što se dogodilo“, kazao je Vučić.

Službenici ambasade Srbije u Libiji, Sladjana Stanković i Jovica Stepić, poginuli su u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u Libiji.

Stanković i Stepić oteti su u libijskom gradu Sabrata u novembru 2015. godine, iz kolone vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)