U trendu

AMSS: Kolone kamiona i jutros na granici s Hrvatskom

Na granici Srbije i Hrvatske radi samo Granični prelaz Batrovci-Bajakovo, i to samo za putnička vozila, dok je s hrvatske strane i dalje obustavljen saobraćaj na terminalima za kamione, zbog čega su tamo i jutros kilometrima dugačke kolone, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Po informacijama Uprave Granične policije, svi granični prelazi s Mađarskom rade i na prelaz se čeka do 30 minuta, koliko i na ostalim graničnim prelazima ka susednim zemljama.

Zbog radova na obilaznici oko Beograda, na auto-putu su zatvorena sva uključenja i isključenja na petlji Surčin, te se vozila upućuju na petlju Dobanovci.

Auto-put Beograd-Niš je zbog radova sužen duž 2,3 kilometra u zoni petlje „Mali Požarevac“, zbog čega nastaju dugačke kolone vozila, upozorio je AMSS.

AMSS ukazuje da se to zakrčenje može obići Avalskim putem ka Mladenovcu ili isključenjem sa auto-puta E-75 u smeru ka Nišu kod Vrčina, pa obilaznim putevima preko Ralje do Malog Požarevca, ili od Vrčina ka Grockoj preko Umčara do auto-puta u smeru ka Nišu.

Na deonicama auto-puta E-75 Leskovac-Vranje saobraćaj je usmeren na privremene saobraćajnice, uz zabranu preticanja i ograničenje brzine.

Danas su predviđene dve potpune obustave saobraćaja na auto-putu E-80, Niš-Dimitrovgrad-granica Bugarske, na mostu kod Čiflika i to od 09.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00 sati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.