U trendu

AMSS: Lakša vožnja, prohodniji putevi

Prestanak padavina i povoljnije vremenske prilike u odnosu na predhodne dane omogućili su bolju prohodnost puteva u Srbiji i lakšu vožnju, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Jutarnja sumaglica je prisutna u većini krajeva Srbije, a magle ima na području Zlatibora, Sjenice i na Crnom Vrhu i vozačima u tim delovima zemlje savetuje se opreznija vožnja.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, putnička vozila na graničnim prelazima zadržavaju se oko 20 minuta.

Na deonici autoputa Subotica – Novi Sad, posle naplatne stanice Sever u toku je obnova nadvožnjaka, a očekuje se da radovi budu završeni do četvrtka 15. oktobra.

Na deonici autoputa Grdelica – Caričina dolina zbog radova je na snazi ograničeno kretanje vozila, a do 15. oktobra trebalo bi da bude završeno asfaltiranje kolovoza na naplatnoj rampi Stara Pazova.

Od 8. oktobra, zbog izgradnje južnog kraka Koridora 10 i radova na obnovi mosta kod Predejana saobraćaj se odvija levom kolovoznom stranom uz naizmenično propuštanje vozila, a izmene u režimu saobraćaja trebalo bi da budu ukinute do 5. novembra.

Na deonici Koridora 10 Vladičin Han – Vranje, između Poloma i Prevalca, do 15. novembra saobraćaj je preusmeren na novoizgrađenu privremenu saobraćajnicu koja je paralelna sa autoputem. Preusmeravanje važi za sva vozila, bez ograničenja.

Od 29. septembra u toku su i radovi na postavljanju signalizacije za bicikliste na trasi Gvozdena zavesa kroz Srbiju, od Kelebije, preko Novog Sada, Beograda, Kovina, Velikog Gradišta, Kladova, Knjaževca do prelaza Gradina na srpsko-bugarskoj granici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.