U trendu

AMSS: Otvoreni svi granični prelazi s Mađarskom

Auto-moto savez Srbije (AMSS) saopštio je jutros da su u funkciji svi granični prelazi s Mađarskom, dok je s Hrvatskom i dalje otvoren samo prelaz Batrovci.

Vreme zadržavanja na prelazima je do 30 minuta. Granični prelazi Bajmog, Đala i Bački Vinogradi otvoreni su od 7.00 do 19.00. Te granične prelaze mogu da koriste, sem srpskih i mađarskih državljana i državljani Evropske unije, Švajcarske, Norveške i Irske.

S Hrvatskom je i dalje otvoren samo granični prelaz Batrovci, na kojem se putnička vozila zadržavaju od 15 do 30 minuta. Na tom graničnom prelazu, na teretnim terminalima, zadržavanja su duga i višesatna.

Na ostalim graničnim prelazima ka susednim zemljama nema dužih zadržavanja.

Saobraćaj je od jutros umerenog intenziteta a zbog prognozirane kiše tokom dana se mogu očekivati mokri kolovozi. Vidljivost je smanjena zbog niske oblačnosti posebno na putevima koji vode preko planinskih prevoja.

Zbog planiranih radova „Elektrovojvodine“ Ruma, pogon Inđija, na redovnom godišnjem remontu trafo-stanica, danas će od 09.00 do 13.30, most „Beška“ na autoputu E-75, biti bez električne energije.

Radi se i na autoputu E-75 Beograd-Niš na deonici od petlje Aleksinački rudnici do petlje Ražanj, u smeru Niš-Beograd. Za saobraćaj su zatvorene vozna i zaustavna traka.

Na deonici autoputa E-75 u izgradnji Vladičin Han – Vranje saobraćaj je preusmeren na privremenu saobraćajnicu, uz ograničenje brzine na 40 do 50 kilometara na čas, a kod mesta Gramađe, vozila idu kroz naselje. Između Male Kopašnice i Grdelice, brzina je ograničena na 30 do 40 kilometara na čas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.