U trendu

AMSS: Pojačan saobraćaj, kolovozi klizavi

Saobraćaj na putevima u Srbiji jutros je pojačanoj intenziteta, kolovozi su mestimično vlažni i klizavi zbog opalog lišća, a u pojedinim delovima zemlje vidljivost je smanjena zbog sumaglice i magle, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

AMSS je pozvao vozače da oprezno voze na putevima kroz planinske predele, posebno na prilazima Kopaoniku i Zlatiboru, ali i na putevima u zapadnim krajevima Srbije, zbog poledice, snežnih padavina i niskih temperatura vazduha.

Po poslednjim informacijama Uprave granične policije, na putničkim terminalima na srpskim graničnim prelazima vozila se zadržavaju do20 minuta.

Na deonici Kremna – Mokra Gora, kod zaseoka Cvijovići, danas počinje sanacija klizišta. Radovi će trajati do 15. novembra, a saobraćaj će se odvijati jednom trakom naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Beograd-Obrenovac, deonica Umka – Duboko, u zoni klizišta Umka danas počinju radovi na sanaciji oštećenog kolovoznog zastora, a saobraćaj će se odvijati jednom kolovoznom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

Kako je najavljeno, na putu Zaječar – Knjaževac, kod Grljana, u sredu 9. novebra u 15.30 biće obustavljen saobraćaj, a putnička vozila biće preusmerena na alternativni pravac.

Saobraćaj je obustavljen kod mesta Komirić, na deonici Zavlaka 2 – Osečina, zbog redovonog održavanja puta, a vozila se privremenom signalizacijom usmeravaju na aleternativne putne pravce.

Zbog radova na uklanjanju starog i postavljanju novog sloja asfalta na putu izmedju Rume i Šapca u blizini mesta Klenak i Jarak, koji bi trebalo da traju do 9. novembra, vozačima se savetuje opreznija vožnja i više strpljenja, jer se saobraćaj odvija usporeno uz naizmenično propuštanje vozila.

Na deonici Topola – Rudnik izmenjen je režim saobraćaja zbog periodičnih radova na održavanju puta. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom, a izmene bi trebalo da traju do 15. novembra.

Na putu Bogdanovića brdo – Divčibare u toku su radovi na sanaciji pet klizišta u opštinama Mionica i Koceljeva. Saobraćaj se za vreme radova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a izmene bi trebalo da budu ukinute 15. januara.

Danas nije najavljeno potpuno obustavljanje saobraćaja na autoputu E80, Niš – Dimitrovgrad, kod Čiflika, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.