U trendu

Analitičari o Jugovićevoj kandidaturi za predsednika Srbije

Eventualna kandidatura Bratislava Jugovića iz Pokreta socijalista za predsednika Srbije može uneti malo svežine i dinamike na političkoj sceni, ocenili su danas politički analitičari za portal komentarpress.net

Jugović je juče saopštio da je podneo ostavku na mesto potpredsednika Pokreta socijalista i najavio učešće u trci za predsednika Srbije na izborima sledeće godine kao, kako je naveo, „lažni zaštitnik gradjana“.

Kolumnista dnevnog lista Danas Zoran Panović rekao je da je Jugović kandidaturom uneo odredjenu dinamiku u predsedničke izbore o kojima se mnogo priča.

„Jugović svesno vrlo inspirativno parodira našu političku stvarnost. U ovom trenutku ovakvi stavovi (o zaštitniku gradjana) možda mogu biti simpatični Vučiću, a iritirati opoziciju, ali i to je razlog da se mnogi akteri na političkoj sceni Srbije zamisle nad svojom politikom“, rekao je Panović.

Direktor PR agencije Pragma Cvjetin Milivojević rekao je da Jugović nekim svojim potezima ruši stereotipe o politici kao uštogljenoj, naštimovanoj javnoj delatnosti s predumišljajem i da ga podseća na neke lidere „Živog zida“ u Hrvatskoj.

„Zato i njegova eventualna kandidatura za predsednika Srbije može da unese malo svežine na našu političku scenu, na kojoj se, godinama i decenijama, kao na fabričkoj traci iz Čaplinovih nemih filmova, ponavljaju isti monotoni ljudi i dogadjaji. Njegova prednost može da bude to što iza njega, uprkos relativno malom broju godina, stoji i prilično političko iskustvo“, naveo je Milivojević.

Direktor Faktor plusa Vladimir Pejić rekao je da je Jugović na „jedan vispren i nestandardan način“ ušao u kampanju, što mu može doneti odredjen broj glasova neopredeljenih glasača.

„Svakako ne može da nastupi kao solo igrač van koalicije kojoj pripada, ali za sada nije tipičan predstavnik. Vrlo često politički provocira reakciju i ministara i opozicionih lidera i sada zaštitnika gradjana, koji figurira kao kandidat za predsednika“, rekao je Pejić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar