U trendu

Analitičari: Stamatović iskusan lokalni lider, predsednička kandidatura je nešto drugo

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, koji je nagovestio mogućnost da se kandiduje za predsednika Srbije, pokazuje ambiciju i imidž ozbiljnog lokalnog lidera, ali verovatno će pre ulaska u „visoku politiku“ ispuniti mandat u svojoj opštini, ocenio je politički analitičar Cvijetin Milivojević.

„Koliko ja razumem njegovu poziciju, skloniji sam verovanju da će Stamatović pokušati da odradi svoj pun predsednički mandat na svom Zlatiboru, vidim da se dohvatio izgradnje žičare – gondole, da bi, pre eventualnog ulaska u visoku politiku, ostao po nečemu vrednom upamćen u svom zavičaju“, rekao je Milivojević za portal Komentar-pres (komentarpress.net)

Prema njegovim rečima, Stamatović je, iako potpredsednik jedne od vladajućih stranaka na republičkom nivou, Srpske narodne partije, sa svojom listom izašao sam na lokalne izbore i ubedljivo pobedi Srpsku naprednu stranku u Čajetini.

„S obzirom na projekte koje sprovodi na Zlatiboru, on definitivno pokazuje ambiciju i imidž ozbiljnog lokalnog lidera, kakvi su, u pojedinim fazama sazrevanja stranačkog višestranačja u Srbiji, svojevremeno bili Dobrivoje Budimirović Bidža u Svilajncu, Dragan Marković Palma u Jagodini, Goran Ješić u Indjiji, Veroljub Stevanović u Kragujevcu, Vladan Vasić u Pirotu i još neki“, rekao je Milivojević, direktor PR agencije „Pragma“.

Povodom Stamatovićeve izjave u kojoj nagoveštava mogućnost kandidature, direktor agencije za istraživanje javnog mnenja „Faktor plus“ Vladimir Pejić rekao je da Stamatović „čovek sa puno iskustva, uspeha na različitim izborima u različitim partijama“, ali da su „predsednički izbori nešto sasvim drugo od lokalnih“.

„Tu je potrebna harizma, stranačka podrška i infrastruktura. Još jedan u nizu kandidata koji se najvljuju iz vladajuće koalicije i to izaziva nedoumicu koliko je zaista kandidatura, a koliko spekulacija uz nesumnjivo lep osećaj pomenutog makar kao kandidata“. rekao je Pejić za portal Komentar pres.

Milan Stamatović je juče za taj portal rekao da „sa mnogo strana“ postoji podrška ideji da se kandiduje za predsednika Srbije, ali da će se o tome izjasniti „kada za to dodje vreme“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.