U trendu

Andjelković: Pak vršila pritisak , očekujem reakciju Nikolića

Politički analitičar Dragomir Andjelković saopštio je danas da je savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak pokušala da vrši pritisak na njega i naveo da očekuje reakciju stručne javnosti zbog toga, kao i reagovanje predsednika Tomislava Nikolića.

Andjelković je u pisanoj izjavi za javnost naveo da ga je Pakova prva nazvala, posle njegovih navoda o Nikolićevom rejtingu u jednoj informativnoj emisiji, i da mu je pošto joj je prekinuo vezu slala i uvredljive poruke neprimerenog sadržaja.

„Ljudima koji sebi dopuštaju takvo antidemokratsko ponašanje nije mesto u institucijama demokratskih država, te se nadam da će se predsednik Republike odreći usluga saradnice koja postupa gotovo kao da živimo u vremenima kada su nepodobni zbog verbalnog delikta slati u kazamate“, naveo je Andjelković.

On je ocenio da će se, ako izostane reakcije predsednika Nikolića, zaokružiti utisak da se ne radi o individualnom ispadu, već „sistematskom zastrašivanju sa ciljem da oni koji iznose stavove koji u vezi sa Nikolićem i njegovim okruženjem nemaju apologetski karakter, budu ućutkani“.

„Rejting se tako ne popravlja. O tome ću uporno nastaviti da govorim u tekstovima, elektronskim medijima (ako ne dospem na neki crni spisak) i konferencijama za štampu. Očekujem što skoriju reakciju predsednika Nikolića“, istakao je Andjelković.

Andjelković veruje da je potrebno da zbog prava na slobodno iznošenje stavova, reaguju i UNS i NUNS, makar kako bi se do kraja razjasnilo šta se desilo.

„Gospodja Pak je dala sebi za pravo da odredjuje šta ću ja govoriti i pisati, sutra je za očekivati da će takvom pritisku biti izloženi drugi novinari i analitičari“, zaključio je Andjelković.

Reagovanje nadležnih organa tražila je i Stanislava Pak koja je juče saopštila da je dobila direktne i nedvosmislene pretnje i uvrede od Andjelkovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar