U trendu

Andreja Mladenović više nije član DSS-a

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) je na današnjoj sednici jednoglasno odlučilo da se nekadašnji funkcioner te stranke Andreja Mladenović izbriše iz evidencije članstva Demokratske stranke Srbije.

Kako je saopšteno, predsedništvo DSS je tu odluku donelo zaključivši da je „Andreja Mladenović grubim kršenjem Statuta i nepoštovanjem odluka organa stranke narušio ugled Demokratske stranke Srbije“.

„Andreja Mladenović je organizovao neformalni skup lažno ga javnosti predstavljajući kao sednicu Glavnog odbora, lažno se predstavljao kao predsednik Izvršnog odbora DSS, pozvao na nepoštovanje stranačkih organa, a javnost obavestio da je rezultat neformalnog skupa formiranje frakcije unutar DSS, koju bi činili članovi koji ne prihvataju odluke stranačkih organa“, navodi se u saopštenju.

Predsedništvo je zaključilo da je takvim delovanjem Mladenović postupio suprotno statutu i politici stranke i narušio njen ugled.“Posledično, Andreja Mladenović na funkciji zamenika gradonačelnika Beograda više ne predstavlja DSS“, navodi se u saopštenju.

Mladenović je početkom juna smenjen sa mesta predsednika Izvršnog odbora DSS-a, jer se nije slagao sa zahtevom predsednice stranke Sande Rašković Ivić da se u Beogradu raskine koalicija sa Srpskom naprednom strankom.

Do isključenja Mladenović je bio na čelu beogradskog odbora stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.