U trendu

Bajdenu pisali članovi bosanskog kokusa

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da su američki kongresmeni koji su uputili pismo potpredsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džozefu Bajdenu članovi „bosanskog kokusa“ koji lobira protiv Srbije, i da ih niko nije pomenuo ni na jednom sastanku tokom posete premijera Aleksandra Vučića SAD.

„SNS poručuje da je dobro da građani Srbije znaju da Demokratska stranka podržava inicijative bosanskog kokusa u SAD-u, koji su posebno razočarani posle događaja u Srebrenici i zbog politike mira i stabilnosti koju vodi Aleksandar Vučić, i koji, zajedno sa Miroslavom Miškovićem, lobiraju protiv interesa Srbije“, navodi se u odgovoru naprednjaka DS-u, koji je tražio da se istraže navodi iz pisma petoro američkih poslanika.

Kongresmeni su u poruci Bajdenu izrazili sumnje da mala grupa ljudi bliska premijeru Vučiću, koju predvode njegov brat Andrej i prijatelji Nikola Petrović i Zoran Korać, imaju odlučujući uticaj u oblastima energetike, komunikacija, infrastrukture i svim većim poslovima u Srbiji.

Oni su ocenili da je neophodno ispitati veze te grupe sa specijalnim izaslanikom predsednika Rusije u Srbiji Aleksandrom Babakovim, a dotakli su se i pitanja novinarskih sloboda, izrazivši sumnju da premijer Vučić, njegova porodica i saradnici kontrolišu medije.
 
„Osim toga što su uspeli da obraduju demokrate, jer govore ružno o Srbiji, toliko su značajni da ih niko nije ni pomenuo, na bilo kom sastanku, dok traje poseta premijera Aleksandra Vučića SAD-u“, odgovorili su DS-u iz Srpske napredne stranke.

Predsednik Vlade Srbije od juče je u trodnevnoj posedi Vašingtonu, gde je razgovarao sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom i direktorom Svetske banke Džim Jong Kimom, a za danas su predviđeni sastanci sa državnim sekretarom Džonom Kerijem, senatorima i kongresmenima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar