U trendu

Beograd: Centar blokiran, zatvoren saobraćaj

Veći broj pripadnika policije i žandarmerije od jutros je u užem centru Beograda gde obezbeđuju prostor na kome će biti održana parade Ponosa, prenose beogradski mediji.

Saobraćaj u centru grada je obustavljen, a nekoliko građana ispred crkve Svetog Marka nosi transparente „Sramotu nikad u javnom životu“.

„Terazijski tunel je zatvoren za saobraćaj. Ova situacija je trenutna a propuštanje građana se menja iz časa u čas“, rekao je Tanjugu jedan pripadnik policije.

Izmenjene su i pojedine linije i trase gradskog prevoza.

Policija i žandarmerija propušta građane kroz zaštitne ograde bez legitimasanja.

Policijski kordoni raspoređeni su duž ulice od Slavije do Trga Republike, kojom će se kretati učesnici Parade ponosaveć, na pojedinim mestima primećuju se oklopna vozila, kao i cisterne za vodu i druga vozila.

U Beogradu će danas s početkom u 12 sati biti održana Parada ponosa 2016. Početak manifestacije koja promoviše prava i jednakost LGBT zajednice zakazan je za podne šetnjom sa Trga Slavija.

Ulazak na Paradu ponosa biće moguć sa Zelenog venca (iz Prizrenske ulice), kod zgrade Generalštaba (ugao Kneza Miloša i Nemanjine ulice), kod Pravnog fakulteta (ugao Beogradske i Bulevara kralja Aleksandra) i sa Trga Slavija (za one koji dolaze iz pravca Bulevara oslobodenja, Mekenzijeve, Deligradske i okolnih ulica).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar