U trendu

Beograd spreman za najavljene padavine

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je Zimska služba „Beograd puta“ spremna za najavljene padavine i da je tokom noći preventivno bačeno 320 tona soli da se na kolovozu ne bi stvorio tanak sloj leda, koji je najopasniji za vozače.

„Služba se nalazi u četvrtom stepenu pripravnosti. Spremno je 164 vozila, 103 kamiona, 37 multikarova i 24 utovarna vozila, koji su raspoređeni na 14 punktova, uz neprekidno dežurstvo“, rekao je Vesić a saopštila gradska uprava.

Sneg je u Beogradu počeo da pada sinoć, nešto pre ponoći, na teritoriji Lazarevca, Mladenovca, Sopota i viših delova Beograda.

„Danas se prema najavi Hidro-meteorološkog zavoda očekuje do 10 centimetara snega na području Beograda, i to nije nikakav problem za Zimsku službu ‘Beograd puta’. U ovakvim uslovima može da bude problem veta koji može da vraća očišćen sneg na kolovoz“, rekao je on.

Vesić je podsetio da Grad Beograd ima na raspolaganju više od 1.250 radnika gradskih javnih preduzeća koji će da čiste sneg sa ulica, trotoara i sa javnih površina i prolaza.

Prema njegovim rečima inspekciji i komunalnoj policiji naloženo je da kontrolišu da li su očišćeni prilazi školama, vrtićima i bolnicama, kao i ispred privatnih lokala i stambenih objekata, da se građani ne bi povređivali.

„Zakon o inspekcijskom nadzoru se pokazao kao jako dobar u predhodnom peridu, gde je inspekcija dužna prvo da opomene građane i da rok, pa tek onda piše kazne. Iskustvo od pre dve nedelje se pokazalo kao dobro, jer svi koji su bili opomenuti kasnije su izvršili svoju građansku obavezu“, rekao je Vesić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.