U trendu

Beogradska trilogija premijerno u pozorištu Teatar levo

Akademsko kulturno umetničko društvo „Ivo Lola Ribar“  –  Teatar Levo, izvešće sutra uveče premijerno „Beogradsku trilogiju“ Biljane Srbljanović u režiji Danice Subotički.

Predstava se sastoji od tri priče koje se odigravaju u Sidneju, Pragu i Los Andjelesu a sve ih povezuje Beograd, objasnili su glumci Andjela Djećević i Dragan Kadović, uz koje igraju i Sanela Ćari, Ana Radoman, Damjan Diklić, Jakov Kronja i Branislav Ivković.

Beogradske triologija je i dalje aktuelan, provokativan tekst Biljane Srbljanović o ljudima bez kuće i zemlji bez ljudi gde se traga za ličnim i društvenim identiteom.

„U svakom slučaju potrudićemo se i ovoga puta da zakotrljamo zrno smisla jer samo tako možemo dobiti biser“, navela je u pozivu supervizor ove predstave i rukovodilac pozorišta u AKUD „Ivo Lola Ribar“  Anika Lefki.

Kroz pozorište „Lola“, smešteno u bivšem podrumu za ugalj u dvorišnoj zgradi u Resavskoj ulici,  su prošli brojni veliki glumci i režiseri: Soja Jovanović, Radivoje Lola Djukić, Olivera i Rade Marković, Mija Aleksić, Miodrag Petrović Čkalja, Zoran Radmilović, Dragan Nikolić, Petar Kralj, Petar Božović, Seka Sablić, Mirjana Karanović, više od 100 poznatih glumaca iz Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.