U trendu

Beogradski festival cveća u Manježu

U parku Manjež u Beogradu počeo je drugi po redu ovogodišnji Beogradski festival cveća (BFC) koji organizuju Ljubitelji cveća, a do 15. maja 2016, predstaviće se oko 40 manjih i većih izlagača iz cele Srbije.

Uzgajivač cveća Branislav Kraljević koji učestvuje na festivalu već drugi put, rekao je da posetioci mogu da se upoznaju sa raznim vrstama cveća, zemlje, djubriva, alata, kao i da razmene iskustva i dobiju savete.

„Posetioci mogu da kupe cveće po povoljnim cenama, kupuju i na veliko i na malo. Imamo mnogo biljaka za stan, naravno i za baštu, a uzgajivači cveća su doneli razne vrste tuja, limuna, narandži, limeta, grmova od orhideja, kaktusa i borova, na hiljade vrsta“, rekao je Kraljević agenciji Beta.

Jedna od učesnica festivala Biljana Radovanović pred sobom nema cveće već gliste i džakove sa djubrivom.

„U Smederevskoj Palanci imamo farmu kalifornijskih glista, koja ima sertifikat za proizvodnju organskog djubriva i blisko saradjuje sa Poljoprivrednim fakultetom u Zemunu, a njihovi studenti na našoj farmi imaju praksu“, rekla je Radovanović.

Program Beogradska festivala cveća (BFC) obuhvata organizaciju manifestacija, edukacija, radnih akcija i pokretanje inicijativa sa konkretnim rešenjem urbanih ekoloških problema.

BFC projekti uključuju i angažuju rad kretivaca i mladih profesionalaca koji oplemenjuju životnu sredinu, urbanu ekologiju i afrimišu kulturu življena kroz zelenu zdravu i stvaralačku prizmu života.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.