U trendu

Beogradski karneval brodova

Beogradski karneval brodova otvoren je večeras na Savskoj promenadi ceremonijalnim spuštanjem u vodu maketa plovila koje su napravili učenici beogradske Osnovne škole „Djuro Strugar“.

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović je podsetio da je pre trinaest godina na obali Save ta manifestacija započela veoma skromno, ali da je uspela da opstane.

„Uspeli smo da je održimo sve ove godine i sada je jedna od najlepših i najuzbudljivijih u gradu. Veliki broj Beogradjana dolazi da vidi brodove, spušta se na reku, kao i veliki broj turista jer je ovo prava atrakcija… Beograd je turistički centar ovog dela Evrope, svake godine imamo dvocifren rast turista, dvocifren rast noćenja, porast pristana kruzera i to je jedan od osnovnih potencijala glavnog grada“, naveo je Mladenović.

On je dodao da će se grad truditi da, manifestacijama poput te, privuče još veći broj turista i na taj način omogući stabilan rast i razvoj Beograda u turizmu.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je kazao da se karneval brodova ove godine prvi put organizuje na prostoru Savske promenade.

„Veliki broj posetilaca je dokaz da smo izabrali dobro mesto, a ovo je ujedno i promocija izlaska Beograda na reke. Sve gradske službe i sekretarijati uložili su trud u ovaj Beogradski karneval brodova i ovo je kruna letnje sezone za Beograd“, rekao je Popović.

Na prostoru izmedju Brankovog mosta i Gazele prodefilovala su okićena plovila iz oko 20 beogradskih marina a medju učesnicima, pored rečnih brodova i čamaca, predstavili su se i jedriličarski, veslački i nautički klubovi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.