U trendu

Bilateralne rasprave ne bi trebale da usporavaju priključenje EU

Premijer Madjarske Viktor Orban izjavio je danas da ne želi da se upliće u raspravu Hrvatske i Srbije, ali je naveo da bilateralne rasprave dve zemlje ne bi smele da usporavaju priključenje Evropskoj uniji.
„Naš je stav da ako postoji neka rasprava izmedju dve države to ne može nikako da uspori priključenje EU, jer svaka država ima probleme sa nekom drugom državom. Ovo je principijelno pitanje i ja sam bio pri istom stavu i kad je Slovenija sprečavala ulazak Hrvatskoj“, rekao je Orban u Novom Sadu.

On je naveo da je Evropi potrebna Srbija i da je dovoljno videti kartu pa je sasvim jasno da bi Srbija već trebala da bude u Evropi.

„Jedina slabost Evrope jeste to što Srbija nije njena članica, zato Madjarska čini sve da Srbija postane što pre članica EU. Mi se ne slažemo sa time da se ijedno poitičko pitanje povezuje sa pitanjem članstva jedne države“, naveo je Orban.

On je ocenio i da je odnos Vlade Srbije prema Madjarima u Srbiji pozitivan.

Premijer Madjarske Viktor Orban i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obišli su danas studentski dom Kolegijum Evropa u Novom Sadu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.