U trendu

Bogoljub Karić: U maju dolazim u Srbiju

Biznismen Bogoljub Karić izjavio je danas da planira da se maja iduće godine vrati u Srbiju i tvrdi i dalje da je proces protiv njega politički motivisan.

Karić je u direktnom uključenju u program TV Pink putem skajpa poručio da nema nameru da tuži državu, nvodeći da tadašnjoj vlasti, koja je pokrenula proces protiv njega, nije odgovaralo da se on pojavi pred sudom jer im je, tvrdi, politički zasmetao kao lider Pokreta snaga Srbije.

„Naš cilj je prost – da se stavi tačka taj slučaj“, kaže Karić.

Upitan kako je moguće da on slobodno putuje bez obzira na poternicu, kaže da jedino ne sme da dođe u „svoju Srbiju“, te da u svaku drugu zemlju može da ide bez ikakvih problema.

„Ja se vraćam u našu Srbiju, ako Bog da, maja meseca, zastareva i taj slučaj“, rekao je Karić za TV Pink putem skajpa, sa lokacije koja nije poznata.

Na pitanje sa kim je iz SNS u kontaktu, Karić navodi da nije u kontaktu ni sa kim iz SNS, ali podseća da su njegov brat Dragomir Karić i supruga Milanka poslanici.

„Oni kontaktiraju sve to…ali što se tiče mog slučaja, tu se ne mešaju“, rekao je Karić.

Viši sud u Beogradu obustavio je jedan od dva postupka koji se u Srbiji vode protiv Bogoljuba Karića zbog apsolutne zastarelosti dela.

Međutim, u Tužilaštvu za organizovani kriminal kažu da i dalje vode istragu protiv Karića i saradnika u slučaju privatizacije „Mobtela“ za proneveru oko 60 miliona evra. Dela obuhvaćena tom istragom zastarevaju 2017. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar