U trendu

Bolji uslovi rada i ishrana za policajce

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije i reprezentativni Nezavisni sindikat policije (NSP) dogovorili su danas u Beogradu da se pripadnicima policije poboljšaju uslovi rada, kao i njihova ishrana na terenu, saopštio je MUP.
Dogovor su postigli ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsedavajući Predsedništva NSP-a Velimir Lukić, koji su se saglasili i da se donese odluka kojom će biti utvrđena specifična područja u kojima pripadnici MUP-a rade na specijalnim zadacima i u otežanim uslovima, kako bi ti zaposleni imali pravo na posebnu naknadu u iznosu od 1.500 dinara dnevno.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, na sastanku se razgovaralo i o posebnom aktu koji će omogućiti da zaposleni u policiji imaju dodatnu naknadu za specifična angažovanja, u skladu s jasno definisanim kriterijumima i Pravilnikom o platama.

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštio je u petak, da su kolege koje su na posebnom zadatku na graničnom prelazu Horgoš, prema Mađarskoj, već dve nedelje ostavljeni bez hrane. 

„Policajci koji su poslati na ispomoć u Stanicu rečnog graničnog prelaza u Kanjiži kao da su zaboravljeni. Naime, već 15 dana njima nije poslata hrana, pa ne znamo da li su ostavljeni sami da se snalaze ili je prosto reč o neorganizovanosti“, saopštio je sindikat i ukazao da policajci moraju sami da kupuju hranu, i to od dnevnica od 150 dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar