U trendu

Bošnjački političari iza napada na Vučića u Srebrenici

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da obustava istrage protiv glavnog osumnjičenog za prošlogodišnji napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici pokazuje da bošnjački političari u BiH stoje iza tog napada.

„Vest o obustavljanju istrage protiv jednog od glavnoosumnjičenih za prošlogodišnji pokušaj ubistva premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici pokazuje da, u stvari, bošnjački političari u BiH stoje iza ovog napada“, naveo je Dačić u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je naveo da „godinu dana ne samo da nisu ništa preduzeli na otkrivanju napadača i organizatora, već su sve učinili da ih zaštite“.

On je kazao da je Srbija opredeljena za mir i regionalnu stabilnost, ali da se on ne može graditi „mržnjom i stalnim napadima na Vladu Srbije i njenog premijera, koji se poneo državnički, a potom doživeo pokušaj ubistva i stalne uvrede“.

Dačić je dodao da će Srbija voditi politiku mira i pomirenja, za koju je dobila priznanje vodećih političara sveta.

Televizija N1 je pozivajući se na Agenciju Patrija, prenela da je Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv Almira Merdića (41) iz Jelaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad na premijera Srbije Aleksanda Vučića u Srebrenici prošle godine.

Vučić je u julu prošle godine napadnut posle komemoracije žrtvama zločina u Srebrenici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar