U trendu

Božović predlaže gradonačelnika za Nobelovu nagradu

Odbornik opozicione Demokratske stranke Balša Božović predložio je danas na sednici gradske skupštine da gradonačelnik Siniša Mali bude kandidat za Nobelovu nagradu zbog najava da će Beograd za tri dana novogodišnjih praznika zaraditi 135 miliona evra.

Božović je podsetio na izjavu gradonačelnika da će Beograd posetiti 150.000 turista koji dnevno troše 300 evra.

„U tri dana po 300 evra puta 150.000 turista, to je 135 miliona evra. Molim predsednika Skupštine grada Nikolu Nikodijevića da hitno pošalje zahtev da se gradonačelniku dodeli Nobelova nagrada, jer je 135 miliona evra zaradio za tri dana“, rekao je Božović tokom rasprave o rebalansu gradskog bužeta.

On je dodao i da Mali računa na 90.000 turista iz Bugarske u kojoj je prosečna zarada oko 360-370 evra.

On je podsetio na reči gradonačelnika da će „Beograd na vodi“ prihodovati 300 miliona evra za 30 godina, a da bi Lepa Brena i Stiven Sigal za tri dana trebalo da Beogradu donesu skoro polovinu tog profita.

On je naveo i da je proslava Nove godine u Beogradu organizovana bez ikakvog konkursa i da bi za to neko trebalo da odgovara.

Odgovarajući Božoviću, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je da kandidate za Nobelovu nagradu predlaže Nobelov komitet, a ne Skupština grada, te da je reč o još jednoj besmislici koju je Božović izrekao.

Nikodijević je rekao da ako hotelijeri i gradska privreda budu imali uvećan prihod zbog organizovanja novogodišnje proslave, onda je to opravdano.

„Vi ste u krivu i sami ste organizovali dočeke Nove godine i sami znate kako stoje stvari“, kazao je Nikodijević i dodao da proslava Nove godine neće trajati tri, nego četiri dana.

Balša Božović je ocenio da je predlog rebalansa gradskog budžeta o kojem se danas raspravlja dokaz da vlast vodi neracionalnu politiku i da je nesposobna.

„Pet milijardi dinara je ostalo neutrošeno, projekti kasne, mnoge obećane stvari nisu ostvarene“, kazao je Božović za govornicom Skupštine Beograda.

Prema njegovim rečima, gradska kasa se vodi ličnim i političkim interesima, a gradjani plaćaju najveći teret.

On je istakao da gradski budžet opstaje zahvaljujući višestruko uvećanoj naplati kazni gradjanima i da je Komunalna policija iz kućnog budžeta gradjana na taj način pribavila više od milijardu dinara.

Nikodijević je odgovorio da je gradski bužet realan i da se sredstva ravnopravno rasporedjuju u korist gradjana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar