U trendu

Britanski ambasador: Vrlo opasne polarizacije na političkoj sceni Kosova

Ambasador Velike Britanje na Kosovu Rori O’Konel ocenio je danas da su polarizacije na kosovskoj političkoj sceni vrlo opasne i pozvao je političare da problem rešavaju dijalogom.

„Situacija je opasna. Retorika, pretnje, nasilje su uznemiravajući. Sada je izuzetno značajno da politički lideri Kosova pokažu sposobnost za rešavanje problema“, napisao je O’Konel tokom razgovora sa gradjanima Kosova na društvenoj mreži Fejsbuk.

On je rekao da kao ambasador ne podržava ni vladu niti opoziciju.

„Mi radimo sa izabranim predstavnicima naroda. Mi podržavamo Kosovo. Nije moj zadatak da kažem političarima da li su dobri ili loši, ali kao prijatelji Kosova mi govorimo o tome da li su akcije pozitivne ili negativne“, napisao je britanski ambasador.

Na pitanje šta misli o izboru Hašima Tačija za predsednika i pripremama za slavlje povodom njegovog izbora, O’Konel je napisao da njegovo mišljenje uopšte nije značajno.

„Predsednik Kosova predstavlja narod Kosova. On ili ona i Skupština su odgovorni za izbor predsednika. Ako poslanici izaberu nekog koga vi ne podržavate moj je savet da ne glasate za te poslanike“, kazao je on.

Ovo je drugi put da britanski ambasador direktno na Fejsbuku razgovara sa gradjanima Kosova o aktuelnim pitanjima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.