U trendu

Čiste se seoski putevi oko Kraljeva

Na području Kraljeva nema zastoja na putevima druge i treće kategorije, jer su putarske ekipe neprestano angažovane na rašćišćavanju snega, rekao je danas gradonačelnik Tomislav Ilić.

„Juče je bilo angažovano više od 90 ljudi na čišćenju puteva, danas ih je stotinu, a iz javnih preduzeća Putevi i Čistoća na terenu se nalazi 91 vozilo. Angažovali smo i mašinu za čišćenje trotoara koja prvenstveno uklanja sneg sa trotoara na mostovima. Imamo i dovoljno agregata za posipanje puteva“, rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je kazao i da na sporednim seoskim putevima u Lopatnici, Barama, Gokčanici i Glediću visina snega prelazi 60 centimetara, zbog čega su sporedni seoski putevi zatrpani, ali da se radi na njihovom čišćenju.

„Jedan bolesnik iz Gledića nije mogao danas da dodje do Kraljeva zbog zavejanog puta, po njega je poslato vozilo i on će danas biti zbrinut. Štab za vanredne situacije grada Kraljeva doneo je odluku da saveti mesnih zajednica mogu angažovati ljude i mehanizaciju na čišćenju snega, i troškovi će im biti nadoknadjeni iz gradskog budžeta“, rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, put prema planini Goč, na kojoj se u Dečjem odmaralištu nalaze deca iz Sombora, prohodan je i redovno se održava. 

Gradonačelnik Kraljeva je apelovao na gradjane da ispred svojih kuća i lokala sami očiste sneg, kako bi izbegli kazne Komunalne inspekcije.

On je kazao da je vodosnabdevanje gradjana redovno, osim manjeg kvara na cevi u Beogradskoj ulici čije je otklanjanje u toku, kao i da gradska Toplana zbog niskih temperatura isporučuje gradjanima toplotnu energiju u punom kapacitetu do 23.00.

„Ukoliko se zbog velike hladnoće ukaže potreba, Toplana će grejati grad tokom cele noći, jer imamo dovoljno energenata“, rekao je Ilić.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Radoica Kočović je izjavio da elektrosnabdevanje na području Raškog okruga normalno funkcioniše, regionalni putevi su prohodni i nije bilo obustavljanja nastave u zabačenim selima okruga zbog snežnih padavina i mrazeva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.