U trendu

Da parlament ne bude mesto za bacanje cipela i kletvi

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović rekla je da se nada da Skupština Srbije neće biti mesto „za bacanje kletvi i cipela“, već institucija u kojoj će se odvijati teške i argumentovane rasprave.

Ona je za današnji Kurir rekla da je pratila konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije u petak i videla „ono čega se pribojavala“.

„Gradjani su mogli da vide da u parlamentu ima ozbiljnih poslanika, ali da su ušli i neki politički cirkuzanti. Bojim se da parlament ne pretvore u cirkus i politički rijaliti za zabavu naroda“, istakla je Mihajlović.

Govoreći o formiranju nove vlade, ona je rekla da zamera Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) to što je položila zakletvu da prihvata program premijera, a onda ga rušila gde je stigla.

„Izvinite, ali to je licemerno. Ili smo svi zajedno tim, ili ste opozicija. I kada je vlada donosila teške i nepopularne mere nigde niste mogli da vidite naše partnere. Sve silni junaci iz SPS nikom ponikoše“, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da će se tokom razgovora sa potencijalnim partnerima u vladi videti ko je spreman da učestvuje u njoj i poštuje visoke standarde koje je mandatar Aleksandar Vučić postavio.

Upitana o predsedničkim izborima sledeće godine, ona je rekla da će kandidat SNS morati da ima širu društvenu podršku.

„Nikolić korektno obavlja svoju funkciju, u skladu sa Ustavom. Mediji pokušavaju da naprave sukob izmedju premijera i predsednika, ali im to teško polazi za rukom“, rekla je Mihajlović.

Ona je kao svoj najveći uspeh u prethodne dve godine, koliko je na čelu Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, navela 100 kilometara novih auto puteva, uvodjenje elektronske gradjevinske dozvole i početak rekonstrukcije pruga.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar