U trendu

Dačić i ambasdor Kine zajedno gledali finale odbojkašica

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić ugostio je kineskog ambasadora u Beogradu Lija Mančanga, sa kojim je rano jutros gledao finale Olimpijskih igara u Riju između odbojkašica Srbije i Kine.

„Kina je naša prijateljska zemlja, pa sam kao u nekim ranijim prilikama zamolio ambasadora da zajedno gledamo finale. Jesmo prijatelji, ali nadam se da ćemo mi da pobedimo. Naši sportisti ostvarili su fenomenalan upeh, bili bismo presrećni još jednim zlatom odbojkašica, posebno posle grandiozne pobede protiv Amerikanki u polufinalu“, rekao je Dačicć.

Ambasador Mančang zahvalio se Dačiću na pozivu, koji je, kako je rekao, sa zadovoljstvom prihvatio.

„Ja već znam rezultat, mislim da Srbija pobeđuje 3:1 (Ispostavilo se da je pogodio rezultat, ali ne i ekipu koja pobeđuje). Srećan sam što sam ambasador u sportskoj supersili Srbiji, ovih dana ceo svet gleda Srbiju, košarka, muška, ženska, vaterpolo, odbojka. Takođe, srećan sam što večeras igraju dve prijateljske zemlje i što ceo svet gleda Srbiju i Kinu. Očekujem da za četiri godine na sledećim Igrama ponovo Srbija i Kina budu u finalu“, poručio je Mančang.

U društvu Dačića i kineskog ambasadora utakmicu je posmatrao i ministar Aleksandar Antić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.