U trendu

Dačić će svedočiti na sudjenju Lazareviću

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će se odazvati pozivu da bude svedok na sudjenju bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Branku Lazareviću i trojici optuženih za odavanje poverljivih podataka.

Dačić, koji je tada bio ministar unutrašnjih poslova, rekao je za dnevni list Blic da se uvek odazivao na sve pozive nadležnih državnih organa.

Odbrana optuženih predložila je da se saslušaju i bivši predsednik Srbije Boris Tadić, tadašnja ministarka pravde Snežana Malović, državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen, nekadašnji direktor Bezbednosno informativne agencije (BIA) Saša Vukadinović i funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović.

Lazarević je optužen da je 2008. i 2009. godine, kao pripadnik organizovane kriminalne grupe narko dilera Darka Šarića, u više navrata odavao „naročito poverljive podatke o sprovodjenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu“.

Pored Lazarevića, šefa kabineta tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, optuženi su i nekadašnji rukovodilac u MUP-u Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i biznismen Rodoljub Radulović, koji je u bekstvu.

Sudjenje je počelo 5. novembra u Specijalnom sudu u Beogradu iz šestog pokušaja.

Pošto je položio jemstvo, sud je Lazareviću vratio pasoš i on se vratio na posao otpravnika poslova ambasade Srbije u Grčkoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar