U trendu

Dačić: Rasprave se vode unutar stranke, a ne u medijima

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić zahvalio se Dijani Vukomanović na dosadašnjoj saradnji i poželeo joj mnogo sreće u daljem radu, saopštio je danas SPS.

Doskorašnja članica SPS-a saopštila je danas da istupa iz stranke i da će u Skupštini Srbije nastupati kao samostalna poslanica, dok je SPS pokrenuo disciplinski postupak protiv pet članova najviših organa stranke, ali nije naveo kojih.

Dačić je kazao da će iduće nedelje razgovarati sa svim članovima stranke protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak i da će, ukoliko je budućnost partije svima u interesu, nastaviti da je zajedno „čuvaju i menjaju, a ne uništavaju“.

On je ocenio da je SPS stranka koja se najviše reformisala i demokratizovala od 2000. godine, i da treba da se bavi politikom utvrdjenom na Predsedništvu, Glavnom odboru i Kongresu, a ne javnim svadjama.

„Unutrašnja demokratija Partije podrazumeva otvorenost za iznošenje stavova unutar stranke, a ne u medijima. To mora da prestane, jer služi u korist samo protivnicima SPS-a. Svi su u obavezi da poštuju Statut, od mene, do poslednjeg člana. Javne svadje, napadi, vredjanje i medjusobno omalovažavanje neće više biti mogući medju našim rukovodiocioma“, rekao je Dačić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar