U trendu

Dačić razmišlja da tuži Tadića i DS

Socijalistička partija Srbije (SPS) najavila je danas mogućnost da njen predsednik Ivica Dačić tuži bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića i Demokratsku stranku zbog, kako se navodi, zloupotrebe podataka iz istrage.

„Ivica Dačić nikada nijednog političara nije tužio, ali sada i on razmišlja da tuži Tadića i DS, zbog zloupotrebe podataka iz istrage u političke svrhe i pretnji prilikom donošenja važnih političkih odluka, kao što je bilo 2012-te godine“, navodi se u saopštenju Socijalističke partije Srbije.

Iz SPS-a su dodali da Tadić „na sudu neće moći da se vadi na to da nije znao“.

„Tamo ćeš da odgovaraš i to za zloupotrebu policije i tužilaštva. Tamo ćeš morati da objasniš čemu su, u tvoje vreme, služili snimci, za koje si, kako sam kažeš, znao, ako u njima nije bilo elemenata, i to je tvoja tvrdnja, za optužnicu. Zašto su, protivzakonito čuvani, i zbog čega. Tamo ćeš, pred svedokom Draganom Markovićem, morati da objasniš zašto si našem predsedniku, zbog čega, pretio da će proći kao Sanader, ako ne budemo u koaliciji sa tobom. Tamo ćeš, jednom rečju, da odgovaraš“,  piše u saopštenju SPS-a.

Socijalisti su ocenili da za sudskim epilogom možda i nema potrebe, jer je, kako navode, „narod već politički presudio Tadiću na izborima izbrisavši ga sa političke scene“.

SPS je oštro kritikovala Tadića zbog njegove nedoslednosti i oprečnih izjava.

„Prekjuče je sa nama bio u koaliciji ‘zbog istrage’, danas priča da nije bilo dokaza, pa smo, zato, zajedno bili na vlasti. I posle svega što je uradio, Tadić još najavljuje i da će da tuži našeg predsednika Ivicu Dačića, što je nastavak njegovog licemerja. Umesto da odgovori kako nam je predlagao novu koaliciju 2012-te, a kaže da je sve znao 2009-te, on još najavljuje tužbu“, navodi se u saopštenju.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić najavio je ranije danas da će podneti tužbu protiv predsednika Dačića zbog iznošenja neistina u vezi objavljenih snimaka susreta Dačića i Rodoljuba Radulovića osuđenog za šverc kokaina.

„Ivica Dačić je prethodnih dana, u pokušaju skretanja pažnje javnosti sa sadržaja objavljenih tajnih snimaka, izneo brojne neistinite i besmislene optužbe na račun predsednika SDS Borisa Tadića. Budući da su u pitanju optužbe koje ne štete samo njegovom ugledu, već kojima ga Dačić optužuje i za ozbiljna krivična dela, Boris Tadić će podneti tužbu sudu protiv Ivice Dačića zbog iznošenja neistina“, navela je SDS.

U saopštenju SDS se dodaje i da Tadić nije ranije video snimke za šta ga Dačić optužuje, već da ga je Savet za nacionalnu bezbednost obavestio u redovnoj proceduri da se na zakonom utvrđen način prikupljaju sve vrste informacija, uključujući i snimke, u vezi sa osumnjičenima za šverc kokaina, među kojima je bio i Radulović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.