U trendu

Dačić sa ambasadorom Portugalije

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić i ambasador Portugalije u Beogradu Augusto Žoze Pestana Saraiva Peišota ocenili su danas da su bilateralni politički odnosi odlični i da postoje mogućnosti za unapredjenje svih oblika saradnje, a posebno ekonomske, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ambasador Portugalije je uručio Dačiću pismo portugalskog ministra spoljnh poslova Augušta Santuš Silve u kojem mu čestita na ponovnom izboru za ministra spoljnih poslova i upućuje poziv da u najskorije vreme poseti Portugaliju.

U saopštenju je navedeno da je Dačić zahvalio na snažnoj podršci koju Portugalija pruža Srbiji na putu evropskih integracija.

Dačić se, osim sa ambasadorom Portugalije, sastao i sa ambasadorom Srbije u Lisabonu Oliverom Antićem i direktorom Arhiva Srbije Miroslavom Perišićem kome je predao skeniranu arhivu prepiske izmedju dve zemlje koju je Antić pronašao u arhivu Ministarstva spoljnih poslova Portugalije, navedeno je u saopštenju.

Medju spisima, nalazi se i pismo kralja Milana Obrenovića na francuskom jeziku koje je uputio tadašnjem kralju Portugalije i Algarvea 10. marta 1882. godine, što označava, kako navodi MSP, i početak bilateralnih odnosa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.