U trendu

Dačić sa studentima Jejla

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas u posetu grupu studenata američke Škole za menadžment Univerziteta Jejl koje je upoznao sa spoljnom politikom Srbije.

Dačić je zahvalio američkim studentima na interesovanju za Srbiju i želji da neposredno više saznaju o Srbiji i njenim potencijalima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

„Istovremeno, upoznao je studente s najvažnijim spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, kao i njenom mestu i ulozi u regionu Zapadnog Balkana“, dodaje se u saopštenju.

Pomoćnica ministra spoljnih poslova za Evropsku uniju Marina Jovićević održala je studentima predavanje na temu „Srbija na putu EU“. Ona je rekla da je Vlada Srbije evropske integracije postavila kao jedan od najbitnijih spoljnopolitičkih ciljeva.

Studenti na master studijama na Univerzitetu Jejl borave u Srbiji od 15. do 20 marta, u okviru posete regionu.

Prvu studijsku posetu realizovala je Diplomatska akademija na inicijativu profesorke u toj školi Ivane Katić i Generalnog konzulata Republike Srbije.

U okviru programa, organizovan je i susret s ministrom finansija Dušanom Vujovićem, kao i posete različitim privrednim preduzećima i privatnim firmama u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.