U trendu

Dačić sa zvaničicima zemalja iz Pokreta nesvrstanih

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se poslednjeg dana samita Pokreta nesvrstanih u Venecueli s brojnim zvaničnicima zemalja članica te organizacije.

Dačić je u razgovoru s ministrima spoljnih poslova Butana, Sudana i Vijetnama i s premijerima Ugande, Namibije i Sent Vinsent Grenadina zahvalio na podršci njihovih zemalja i na nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

O unapredjenju privredne i kulturne saradnje, šef srpske diplomatije razgovarao je s ministrom spoljnih poslova Gvatemale, s kojim su dogovorene bilateralne posete, s alžirskim kolegom, kao i s predsednikom Vlade Svazilenda.

U razgovoru s predsednikom Vlade Ugande ocenjeno je da postoje odlični politički odnosi dve zemlje i dogovorena je razmena poseta na visokom nivou i nastavak saradnje na multilateralnom polju.

Premijerka Namibije zahvalila je na podršci njenoj zemlji, podvukla važnost unapredjenja bilateralnih odnosa i potvrdila da nema promene njihovog stava kada je u pitanju Kosovo i Metohija, navodi se u saopštenju.

Premijer Sent Vinsent i Grenadina istakao je da je zadovoljan razvojem bilateralne saradnje, kao i da njegova zemlja neće menjati stav o Kosovu.

U nedelju je na venecuelanskom ostrvu Margarita završen 17. samit Pokreta nesvrstanih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar