U trendu

Dačić: SPS sam odlučuje o podršci predsedničkom kandidatu

Lider Socijlističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da nema nameru da se meša u to ko će biti predsednički kandidat Srpske napredne stranke (SNS), ali da socijalista odlučuju koga mogu da podrže kao eventualnog zajedničkog kandidata.

Reagujući na stav potpredsednice SNS Zorane Mihajlović o toj podršci, Dačić je naveo da je ona „poslednji čovek na svetu koga možemo podržati kao zajedničkog predsedničkog kandidata“.

„Svakako, mi (SPS) odlučujemo koga možemo podržati kao eventualnog zajedničkog kandidata. A što se tiče odlaska iz stranaka, moram priznati da u tome nemam iskustvo kao što ona (Mihajlović) ima“, naveo je Dačić u stranačkom saopštenju.

Mihajlović je danas objavila da je Dačić „poslednji čovek na svetu“ koji će se pitati o kandidatu SNS za predsednika Srbije.

Ona je na Fejsbuku napisala i da od Dačića očekuje da podrži onog kandidata SNS za predsednika Srbije koga odredi premijer Aleksandar Vučić.

„Kao što SNS nije birao ni Branka Ružića i Predraga Markovića, koji su toliko puta do sada napadali mene i moje prijatelje iz SNS, kao što nismo SNS i ja krivi što ljudi odlaze od Dačića, tako Dačić neće odredjivati koga će SNS da predloži na izborima za predsednika Srbije“, kazala je Mihajlović.

Dačić je ranije izjavio da socijalisti ne bi podržali Zoranu Mihajlović za predsednicu Srbije, čak i ako bi je SNS kadidovao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.