U trendu

Dačić: Svet mora da zna istinu o Jasenovcu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas na otvaranju prvog dela izložbe o Jasenovcu da se svetu mora reći istina o stradanju Srba.

„Svetu se mora reći istina o stradanju Srba. Ćutanje o zločinima je zločin i druga viktimizacija žrtava“, rekao je srpski šef diplomatije na otvaranju jednog segmenta izložbe srpske akademske dijaspore o Jasenovcu u Ministarstvu spoljnih poslova.

Dačić je naglasio da su saveznici u Drugom svetskom ratu odneli brojne pobede, ali da se postavlja pitanje da li je tada dobijena i bitka protiv fašisoidnih ideologija, poput nacizma i ustaštva, koje su bile tamnice naroda i fabrike smrti sa brojnim mučilištima i logorima istrebljenja.

Kako je naveo, otvaranje izložbe i potpisivanje sporazuma o saradnji srpske i jevrejske akademske zajednice na očuvanju kulture sećanja na žrtve je deo napora Ministarstva spoljnih poslova na sprečavanju revizionističkih tendencija.

Današna svečanost takodje je bila najava izložbe o Jasenovcu koja se pod pokroviteljstvom srpske akademske dijaspore organizuje u Njujorku u januaru sledeće godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar