U trendu

Dačić u Beogradu održao predavanje studentima Bečke diplomatske akademije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić održao je danas predavanje studentima Bečke diplomatske akademije koji u okviru studijske posete zemljama Balkana borave u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je govorio o glavnim spoljnopolitičkim prioritetima Vlade Srbije, naročito o otvaranju pristupnih pregovora za članstvo u EU, predsedavanju Srbije OEBS-u tokom prošle godine, saradnji sa ključnim medjunarodnim partnerima Srbije i očuvanju stabilnosti u regionu, navodi se u saopštenju.

On se takodje osvrnuo na dijalog Beograda i Prištine i razvoj dobrosusedskih odnosa sa zemljama u regionu, istakavši da je Srbija moderna država posvećena očuvanju mira i poštovanju medjunarodnog prava.

Odgovarajući na pitanja studenata po završetku predavanja, Dačić je ukazao na specifično mesto i ulogu Srbije na medjunarodnoj sceni i na značaj diplomatskih aktivnosti u savremenim političkim zbivanjima.

Poseta studenata Bečke diplomatske akademije Srbiji tradicionalno se organizuje u okviru saradnje Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Bečke diplomatske akademije, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar