U trendu

Dan otvorenih vrata EU u ambasadi Italije

U ambasadi Italije u Beogradu održan je danas „Dan otvorenih vrata EU“ na kojem su posetioci, uglavnom učenici iz nekoliko srpskih gradova, mogli da postavljaju pitanja o Evropskoj uniji.

Ambasador Italije u Beogradu Đuzepe Manco rekao je da su protagonisti današnjeg događaja, organizovanog u saradnji sa Delegacijom EU i EU Info Centrom, upravo „mladi, na kojima je budućnost Evrope“.

Manco je pozvao učenike srednjih škola i studente da u „pizza chat“- u organizovanom u ambasadi, postavljaju provokativna pitanja i otvoreno razgovaraju o tome šta očekuju od Evropske unije.

Posetioci su mogli da obiđu prostorije Ambasade gde su za tu priliku postavljeni informativni punktovi o Evropskoj uniji i štand Italijanskog instituta za kulturu.

U dvorištu abasade izloženo je i nekoliko starih modela motocikala Vespa čuvenog italijanskog brenda Pjađo i postavka posvećena kultnom stripu „Alan Ford“. Prvi sekretar amabasade Alesandro Neto rekao je da je Italija zadovoljna što se priključila manifestaciji EU Open day, u kojoj je učestvovalo već nekoliko ambasada zemalja EU u Beogradu, jer na njoj publika može da se informiše bliže o Uniji i postavi pitanja koja je zanimaju.
(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar