U trendu

Dani Blind novi selektor Holandije

Fudalski savez Holandije imenovao je danas Danija Blinda kao novog selektora, i zadao mu prvi zadatak – plasman na Evropsko prvenstvo sledeće godine.

Blind je do sada bio asistent Gusu Hidinku, selektoru sa kojim je u ponedeljak raskinut ugovor. Nekadašnji trener Ajaksa i Sparte iz Roterdama potpisao je ugovor na tri godine, ali je dogovoreno da će saradnja biti procenjena na kraju sezone 2015/16.

Hidink je otišao nešto manje od godinu dana od kada je preuzeo rerezentaciju. Holandija je trenutno treća u svojoj kvalifikacionoj grupi za EP, sa pet bodova manje od prvoplasiranog Islanda i druge Češke, četiri kola pre kraja.

„Plasman na Evropsko prvenstvo je moj jedini cilj. Neću da gledam u prošlost, a neću da razmišljam ni dalje od kvalifikacija. Samo se one računaju“, rekao je Blind.

Direktan plasman na Euro izboriće prva dva tima iz grupe i najbolji trećeplasirani iz svih grupa, dok ostali treći timovi idu u baraž.

Holandja je na prošlom svetskom prvenstvu stigla do polufinala, a tada je vodio Luj van Gal. Blind je bio pomoćni trener u reprezentaciji od 2012. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.