U trendu

Davutoglu i Vučić prošetali Kalemegdanom

Premijer Turske Ahmet Davutoglu i njegov domaćin, premijer Srbije Aleksandar Vučić prošetali su danas sa brojnim saradnicima po Kalemegdanu.

Dvojica premijera obišla su česmu Mehmed-paše Sokolovića, na kojoj su u toku istraživanja i za koju se radi projekat restauracije, koji finansira turska Agencija za međunarodni razvoj i saradnju.

Česma je smeštena u rovu pored severozapadnog bedema, ima pravougaonu osnovu, dimenzija 7,50 puta 6,30 metara, a podigao ju je Mehmed paša Sokolović u drugoj polovini XVI veka. Pretpostavlja se da je prvobitno bila visoka oko 4,5 metra.

Davutoglu je danas doputovao sa državno-privrednom delegacijom u dvodnevnu posetu Beogradu. Njemu je priredjen svečan doček na aerodromu i u Palati Srbija, gde se susreo sa premijerom Vučićem.Premijer Turske će se sutra sastati sa Vučićem i predsedavajućim Veća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem u vili Bokeljka, a kasnije tog dana planirana je njihova poseta Novom Pazaru i sastanak sa gradonačelnikom i predstavnicima Opštinskog veća.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.