U trendu

Delavi: SAD podržavaju ZSO na Kosvu

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Greg Delavi (Delawie) izjavio je da SAD podržavaju Sporazum o asocijaciji-zajednici opština sa srpskom većinom i da taj sporazum ne krši zakone i Ustav Kosova.

U interviju za današnje izdanje dnevnika Koha ditore američki ambasador poručio je opoziciji da deblokira rad Skupštine Kosova i da svoje protivljenje izražava govorima u Skupštini, a ne gađanjem jajima.

Istakao je da je njegova država najveći prijatelj Kosova i da oni ne bi nikada podržali sporazum koji bi značio dovođenje u pitanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova.

On je naglasio da politiku i odluke određuje većina koja stvara vladu, dok nezadovoljni treba da se trude da pobede na sledećim izborima kako bi menjali politike koje im se ne dopadaju.

„Narod Kosova je izabrao vladu i mi radimo sa vladom koju narod izabere. Teško mi je da vidim gađanje jajima ili bilo čime drugim, semo reči u sali Skupštine jačaju demorkatiju na Kosovu i doprinose ostvarivanju njenih širih interesa“, rekao je Delavi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar