U trendu

Diplomata ponovo kreće biciklom od Haga do Beograda

Holandski diplomata Ivar Skers (Ivar Scheers) biciklom će preći put od svog rodnog grada Haga do Beograda u kojem službuje, u dobrotvorne svrhe za decu obolelu od raka u Srbiji.

Putovanje bi trebalo da traje 13 dana, od 30. aprila do 12. maja, a ruta od 2.036 kilometara prolazi kroz 6 zemalja: Holandiju, Nemačku, Austriju, Majdarsku, Hrvatsku i Srbiju.

Kako je saopšteno iz holandske ambasade, cilj putovanja je prikupljanje pomoći za organizaciju Nurdor Srbija, udruženje roditelja čija deca boluju od raka.

Udruženje se stara o deci iz cele Srbije koja su na terapiji u bolnicama u Beogradu. Deca borave u kućama udruženja kad god nisu u bolnici, što im omogućava da provode više vremena sa roditeljima.

Skers koji je politički sekretar i šef odeljenja za medije, kulturu i javnu diplomatiju Ambasade Holandije u Beogradu, prošle godine je imao sličan pokušaj da biciklom ide od Haga do Beograda, i tom prilikom je donirao 60.000 dinara Nurdoru.

Putovanje je medjutim morao da prekine na pola puta zbog povrede ruke.

Povodom ovog biciklističkog putovanja je napravljen veb-sajt za prikupljanje sredstava za Nurdor: http://www.gofundme.com/biking4nurdor. Preko sajta je moguće donirati sredstva, a informacije o putovanju će biti ažurirane svakodnevno.

Sav prikupljeni novac će biti upotrebljen kako bi Nurdor Srbija mogao da nastavi da pomaže deci koja boluju od raka i njihovim porodicama, navela ja holandska ambasada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.