U trendu

Direktor državne lutrije Srbije podneo ostavku

Direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović podneo je danas ostavku nakon incidenta koji se dogodio na izvlačenju „Lotoa“ koje je izazvalo veliku sumnju gledalaca da je namešteno.

Vulović je ostavku podneo iz moralnih razloga.

Sumnju u regularnost u 59. kolu igre na sreću „Loto“ u utorak uveče izazvala je činjenica da se peti broj kombinacije pojavio najpre na ekranu, pa je tek onda kuglica sa tim brojem izvučena iz bubnja.

Iz Državne lutrije naveli su nakon toga da je u pitanju tehnička greška i da je izvlačenje regularno, dok su u Tužilaštvu najavili provere.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac navela je da je Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo nalog policiji za prikupljanje potrebnih informacija i istakla da je Tužilaštvo odlučno da se ceo taj slučaj detaljno ispita i porucila da ce svi odgovorni biti procesurani bez obzira na funkciju koju obavljaju i poziciju koju imaju.

Saslušano šest osoba zbog slučaja Loto

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović  izjavio je danas da je policija na osnovu zahteva nadležnog tužilaštva već saslušala šest osoba povodom sumnji u regularnost izvlačenja brojeva u igri na sreću Loto, a slede dalja poligrafska testiranja, kao i veštačenje loptica.

„Među saslušanima su članovi komisije, voditeljka emisije, kao i tehničko osoblje zaduženo za grafički prikaz brojeva i rukovođenje radom bubnja. Njih petoro je i poligrafski testirano, a o rezultatima ispitivanja smo odmah obavestili nadležno tužilaštvo“, rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da će danas biti poligrafski testirano još pet osoba, kao i da će se izvršiti i veštačenje loptica koje su korišćene prilikom izvlačenja brojeva.

„Zaplenili smo računarsku opremu, kao i diskove na kojima se nalaze podaci o svim uplatnim listićima iz Srbije, a ukoliko bude potrebno zatražićemo, putem međunarodne pravne pomoći, i informacije od drugih država. Policija je odlučna da utvrdi sve okolnosti i činjenice u vezi sa izvlačenjem i da li je bilo nekih zloupotreba, a o rezultatima istrage obavestićemo javnost kada sve završimo“ naveo je Stefanović.

(Tanjug)

Pročitajte još i:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.