U trendu

DJB najavio ustavnu žalbu i krivične prijave protiv poslanika SNS

Poslanici Pokreta „Dosta je bilo“ danas su u Skupštini Srbije najavili podnošenje ustavne žalbe i krivičnih prijava protiv predsednice Skupštine Maje Gojković i nekih poslanika Srpske napredne stranke(SNS) zbog vredjanja.

„Razumemo da to nije uobičajna sudska praksa, ali moramo da zaštitimo ugled i parlamenta, i poslanika od stalnog vredjanja i omolovažavanja“, rekao je Radulović novinarima.

On je optužio poslanike SNS da su „kordonima pokušali da spreče poslanike DJB da napuste skupštinsku salu“.

Najavio je da će pravni tim DJB, posle pregleda snimka i stenograma, utvrditi protiv koga i za šta će biti podnete prijave.
Prethodno je sednicu Skupštine Srbije bila nakratko prekinuta zbog verbalnog sukoba poslanika SNS Marjana Rističevića i poslanika Pokreta DJB

Gojković izrekla je drugu opomenu poslanici Pokreta DJB Tatjani Macuri koja je, kako je rekla, pljunula Rističevića, kao i opomenu Nenadu Božiću jer mu je psovao majku.

Rističević je govorio o nasilju nad ženama i pokazivao fotografije sa proslave pravosudnih organa koju su, kako je rekao, organizovali predstavnici bivše vlasti, a na kojoj je hrana služena na nagim „ohladjenim ženama da se hrana ne bi kvarila“.

Macura je negirala da je pljunula Ristićevića, a Božić da mu je psovao majku, dok je Radulović naveo da poslanici DJB nikada nikoga nisu vredjali ni omalovažavali.

„Nikoga nisam pljunula u životu, a Rističevič nije dostojan ni da ga pljunem“, rekla je Macura.

Macura je najavila da će krivičnom prijavom biti obuhvaćen i poslanik SNS Vladimir Djukanović jer je, kako je rekla, tvitovao da je video da je pljunula Ristićevića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.