U trendu

DJB prikuplja potpise za smenu vlasti na Vračaru

Pokret Dosta je bilo (DJB) organizovao je danas u Beogradu prikupljanje potpisa gradjana za smenu vlasti u gradskoj opštini Vračar gde je na vlasti Srpska napredna stranka (SNS).

Pored Kalenić pijace DJB je postavio nekoliko štandova, a odmah preko puta postavljeni su i štandovi Demokratske stranke, Nove stranke i Socijaldemokratske stranke, koje takodje prikupljaju potpise gradjana zahtevajući smenu vlasti u opštini Vračar.

S obe strane štandova DJB i drugih opozicionih stranaka, postavljeni su štandovi SNS, a ta stranka prikuplja potpise gradjana u znak podrške aktuelnoj opštinskoj vlasti. Štandovi SNS-a postavljeni su ispred grade Skupštine opštine Vračar, kao i sa druge strane Kalenić pijace.

Iako su na malom prostoru okupljeni aktivisti većine političkih stranaka na vlasti i u opoziciji na Vračaru, sve za sada protiče mirno i bez sukoba, javio je reporer Bete sa lica mesta.

Odbornici i aktivisti DJB predvodjeni predsednikom tog pokreta Sašom Radulovićem, kako je saopšteno, razgovaraju sa gradjanima Vračara o posledicama partokratije koju sprovodi koalicija SNS-a.

Pokret DJB traži smenu vlasti u opštini Vračar jer su na izborima 24. aprila, kako je saopštio, gradjani većinsku podršku dali listi Pokreta DJB „Vračar slobodno“, ali je SNS kupovinom odbornika formirala neprirodnu koaliciju sa SPS, PUPS, LDP, SDPS Rasima Ljajića, DSS i dva odbornika koji su isključeni iz Dveri i Levice Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.