U trendu

DJB: Vučić da kaže koliki je gubitak železare Smederevo

Pokret „Dosta je bilo“ zatražio je danas od premijera Aleksandra Vučića da otkrije koliko su povećani troškovi smederevske Železare, jer će njihovo pokrivanje pasti na teret gradjana Srbije.

„Vučićeve ‘spasioce’ iz menadžerskog tima HPK Inženjeringa plaćali smo 350.000 evra mesečno da bi napravili 40 odsto veći gubitak i milionskim dugovanjima Železare Smederevo dodali novih 144 miliona evra. Raskidanje ugovora sa njima uoči najavljenog ugovora sa kineskim Hestilom verovatno znači da će sav taj novac pasti na teret gradjana Srbije. Vučić nema prava da ove podatke krije od gradjana koji plaćaju sve njegove promašaje i nesposobnost“, navodi se u saopštenju tog opozicionog pokreta.

„Dosta je bilo“ je optužilo Vučića je sklapanjem, kako se ocenjuje, „tajnog ugovora“ sa Peterom Kamarašom omogućio novu pljačku budžeta, na isti način kao i sa Er Srbijom i dodao da iza svega stoje koruptivni dilovi preko kojih stranci i premijer svojim „tajkunsko-političko-mafijaškim udruženjem izvlače novac za sebe“.

„Skandal je da Vučić, posle najava o tome da će Železara početi pozitivno da posluje već za šest meseci i da će uticati na povećanje BDP, nastavlja da krije ugovor po kome su povećani troškovi Železare. Nesposobni premijer, bez dana radnog iskustva, održava se na vlasti samo zahvaljujući medijima koji kriju njegove koruptivne dilove i kao papagaji prenose njegova lažna obećanja. Vučić ni na jedan duel sa političkim protivnicima ne sme da izadje“, dodaje taj pokret.

Oni su dodali da Vućić pretvara Srbiju u zemlju jeftine radne snage, iz koje ljudi odlaze u svet, i da od svoje zemlje pravi privatnu partijsku državu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar