U trendu

Djordjević i Čepurin o odbrambenoj saradnji Srbije i Rusiji

Ministar odbrane Srbije Zoran Djordjević i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin razgovarali su danas o različitim oblastima odbrambene saradnje Srbije i Rusije, a ocenili su da napreduju opšti i politički odnosi dve zemlje, čime je intenzivirana saradnja u oblasti odbrane.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, Djordjević i Čepurin razgovarali su i o predstojećim zajedničkim vojnim vežbama, kao i o vojnim aspektima posete premijera Rusije Srbiji Dmitrija Medvedeva.

Oni su na sastanku razgovarali i o učešću delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na Medjunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija 2016“ u Kubinku, što će ubrzati projekte u oblasti vojno-tehničke saradnje u narednom periodu.

Djordjević je zahvalio Rusiji na pomoći koju pruža Srbiji u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta na prostoru Kosova i Metohije, ali i na podršci naporima Srbije da ostvari punopravno članstvo u EU kao spoljno-politički prioritet, „uz istovremene odlične odnose sa svim partnerima i na Istoku i na Zapadu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar