U trendu

Djurić: Bez dogovora delegacije Beograda i Prištine u Briselu

Šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da dogovor u oblasti telekomunikacija u pregovorima delegacija Beograda i Prištine u Briselu nije postignut, mada je neslaganja manje.

Nova runda razgovora na ekspertskom nivou o Zajednici srpskih opština (ZSO), telekomunikacijama i drugim otvorenim pitanjima počela je juče u Briselu.

Djurić je za RTS rekao da su jutros u 4.30 završeni razgovori koji su počeli juče u 8.30 ujutru, da je smanjen broj tačaka neslaganja, ali da Beograd nije dozvolio ugrožavanje imovine Srbije i principa koji bi kao važni mogli da predstavljaju presedan za buduće razgovore o ovom važnom pitanju.

„Insistirali smo i do kraja ostali dosledni u zaštiti naših interesa i onoga što je dogovoreno na nivou premijera 25. avgusta prošle godine, a što našim gradjanima na Kosovu i Metohiji, jednom kada sporazum bude sproveden, treba da omogući razgovore s drugim delovima zemlje bez upotrebe pozivnog broja, po dosadašnjim tarifama i uz zadržavanje dosadašnjih korisničkih brojeva“, naveo je Djurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.